Functioneel trainen, waarbij niet het apparaat maar het menselijk lichaam en zijn natuurlijke bewegings-patronen de basis vormen. Trainen met losse materialen als kettlebells, ballen en andere attributen in plaats van op apparaten die al minstens de helft van het werk doen. Combineer dit met de hoge intensiteit van bokszak/pad training en je traint en stimuleert de natuurlijke bewegingspatronen, je gebruikt meerdere (grote) spiergroepen tegelijk en je ontwikkelt stabiliteit en coördinatie.

Doordat we denken vanuit de Krav Maga filosofie weten we hoe belangrijk het is pas te stoppen als het gevecht klaar is. Dit vertalen we naar de trainingen en door middel van stressdrills en determination drills zal dat een lichaam creëren dat minder blessure gevoelig en dus hoger belastbaar, een hoger aantal calorieën verbruikt en waarbij je kracht en conditie met sprongen vooruit zal gaan. Want hoewel vaak de tweedeling wordt gemaakt tussen kracht en cardio, train je met SOLID Fit beide en met betrekking tot de cardio spreek we liever van conditioning. Waarom?

Bij de term ‘cardio’ denken we nog steeds aan de loopband en de saaie sessies op de home-trainer en bij conditioning train je meerdere spiergroepen tegelijkertijd en bij voorkeur met krachttraining. Hierdoor zal je hartslag flink stijgen en is dit een efficiënte manier om zowel je spieren als uithoudingsvermogen te trainen. Daarbij krijgt ook de vetverbranding een enorme boost en zal de stofwisseling continu in de hoogste versnelling staan!

Middels deze training combineren we nadrukkelijk de ontwikkeling van zowel kracht als snelheid, door het afwisselen van sprintoefeningen, bokszak training en allerlei krachtoefeningen, waarbij we steeds de nadruk leggen op een zo hoog mogelijke belasting in een zo kort mogelijke tijd. Ook zal dit zorgen voor een grotere mentale weerstand. Door het opzoeken van je grenzen en je te laten pushen deze grenzen te passeren zul je snel resultaat zien.

Wil je dus sterker, fitter, sneller en weerbaarder worden?! Geef je dan snel op voor een gratis proefles via onderstaande link.

Gratis proefles